4 juni 2011

Rapport från tävlingen i Asarum 2 juni

Det var fem hundar från Halmstad som var anmälda till Tingsryd/Asarums whippet race-tävling i Asarum den 2 juni. Vi fick en härlig dag nere i Sveriges trädgård, Blekinge. TiA sektionen har endast ett fåtal medlemmar så de har det inte lätt att få ihop till alla de funktionärer som behövs för att genomföra en WR tävling. Med med lite hjälp från Kalmar och Halmstad sektionerna så fungerade det mesta till full belåtenhet. Det var endast en ibland, krånglande tidtagning som skvätte lite smolk i glädjebägaren.
Lite om våra hundars bedrifter:
Wheezy Wind's Hembra “Embra” fortsätter i år som hon avslutade förra året, regerande klubbmästare som hon är, och det blir inte lätt för någon hund att vinna över henne i årets KM. I dagens tävling var hon helt omutlig i sina tre lopp, ingen annan tik var ens i närheten och hon vann ohotad Tikarnas A-final. På 2:a plats kom dagens överraskning AxRace’s Vegetariana “Vega” åter visade att hon inte har några men efter sin skada i höstas. På 4:e plats i samma A final kom AxRace’s Mocca Mousse “Java” efter att ha missat start totalt. Tillsammans med Emmaline’s DS Svea Viking från TiA som kom 3:a så var dessa 4 tikar exakt de samma som sprang i A-final i Halmstad för 2 veckor sedan.
Adagio The Rose “Rosanna” gjorde sin årsdebut efter att har haft problem med en tå i början på säsongen. Hon kom på en hedrade 2:a plats i D-finalen.
Halmstadssektionen hade även med sig en licenshund som sprang sin första licenstävling. AxRace’s Bull Fighter “Figge” visade att han kommer att låta tala om sig vad gäller hastighet då han sprang bägge försöksheaten på samma tid 9,50. I A-finalen för hanar blev han 2:a trots att han sprang med sitt täcke fladdrande runt bakbenen, efter att detta gått sönder när han kommit in i boxen.
Text och copyright på samtliga bilder nedan: Torsten Axelsson


Alla vinnarna i Asarum

Mia och Wheezy Winds Hembra "Embra"

Torsten med Axrace´s Bull Fighter "Figge"

...och här med Axrace´s Mocca Mousse "Java"

Pär med Adagio The Rose "Rosanna"


Inga kommentarer: